Tour de France 2011 – 4 Temmuz Bağımsızlık Günü


Thor Hushovd’un sarı mayoyu ele geçirdiği takım zamanı yarışı şeklinde koşulan ikinci etabından sonra, bu seneki Tour’un safkan sprint etaplarından birisi olan üçüncü etabı Garmin-Cervelo’dan Tyler Farrar kazandı.

4 Temmuz Amerikan Bağımsızlık Günü’nde, Amerikalı bir takımın Amerikalı bir sprinterinin etabı kazanmış olması, zaferi iki kat anlamlı kılıyor. Farrar kariyerinde ilk defa 4 Temmuz etabını kazanıyor. (Bu tip şeylere anlam yükleyenleri sevenler, 14 Temmuz’da Fransa’nın Ulusal Bayramı’ndaki etabı kaçırmasınlar.)

Son kilometrede HTC Highroad, bu sene ortalığı silip süpüremeyecek olan Mark Cavendish için çaba gösterse de İngiliz sprinter son sprinte önde giremedi.

Finiş çizgisini geçer geçmez eliyle W işareti yaparak etabı Giro d’Italia’da ölen yakın arkadaşı Wouter Weylandt’a adadı Farrar. (Weylandt ölünce aynı takımda olmamasına rağmen Giro’yu yarıda bırakıp cenazesine katılmıştı.) Etabın ardından verdiği röportajda, “Hushovd gibi bir dünya şampiyonu ve sarı mayo sahibi sizin için çalışıyorsa, o sprinti kazanmak zorundasınız” tarzı bir demeç vererek mütevazılığını de gösterdi. Onu son zamanlarda böyle gülümseyerek görmemiştik.

Sarı mayo yine Garmin-Cervelo’dan Hushovd’da kaldı. Takım zamanı yarışını da kazandıklarını düşünürsek, rüya gibi bir tur başlangıcı yaptılar. Ben navigasyon aletime döktüğüm paraları gani gani helal ediyorum.

Yarınki (5 Temmuz) etap düz olsa da, yokuşla bitiyor. Cavendish, Farrar gibi isimlerden ziyade siz ilk gün olduğu gibi yine Philippe Gilbert’e dikkat edin.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *