Yine O Adam


Günde 12 maçın yapıldığı bir şampiyonada bir şeyler mutlaka kaçacak, yayıncı kuruluşun programına baktığımızda bunun ayırdına varmalıyız. Fakat Doğuş Yayın Grubu dahilindeki diğer kanalların varlığı da düşünüldüğünde, erken kopması olası Türkiye-Fildişi Sahili maçının bir alternatifi sunulmalıydı. Aynı zaman diliminde Almanya-Arjantin ve İspanya-Fransa gibi sert maçlar varken, basketbol izleyicisi üçüncü sınıf bir takıma mahkum edilmemeliydi, link peşinde koşturulmamalıydı. NTVSpor’da karşımıza Mehmet Topal’ın ilk maçı olması vesilesiyle değil, daha çok sattığı için orada olduğu açık olan Valencia-Malaga çıkmamalıydı.

Fakat yine de NTV’nin genel anlamda iyi iş çıkarabildiğini söyleyebiliriz. Kaan Kural’ın milli maçlarda tribüne gönderilme sebebini biliyoruz, yabancı kısıtlamasına takılıyor. Ama buna çok fazla takılıp kalmak istemiyorum. Murat Murathanoğlu ve İsmail Şenol sesini duymaktan zevk aldığım spikerler. Bugünkü son maçı Arjantin kanalından izledikten sonra, Osman Sakallıoğlu’na bile sıcak bakabilirim. Zira futbol formasyonundan geldiğini açığa vuran o “Hidayet -es- Hidayet -es- Top hala Hidayet’te” tarzının en uç noktasını sundu bugün bana. Serbest atış çizgisine yönelen bir Carlos Delfino’yu, penaltı öncesinde gerilen bir Gheorghe Hagi’ye dönüştürmeyi bildi. Her topu son topmuşçasına anlattı. Ağzından çıkan her kelimeyi sanki son nefesiyle birlikte salıveriyordu… Korkunçtu. Daha sonra Onur Erdem yerinden bildirdi, elemanla tanışma fırsatı bulmuş ve Matias Delgado sempatizanı olduğunu öğrenmiş. Çok zayıf noktamı buldu, tüm sözlerimi geri aldım…

Caner Eler’in rotasyona dahil olması normal olarak bizi de sevindirdi, umuyorum ki rolü acilen büyüyecektir. Doğan Hakyemez sonrası Murat Özyer de esaslı bir upgrade olmuş… Fakat benim için bugünün yıldızı –bundan sonra– Merih Ak idi. Kendisinin daha önce herhangi bir basketbol maçı izlediği şüpheli. (Geçmişte oynamamış olması cüssesine haksızlık olurdu, muhtemelen oynamıştır.) Bunu söylemek için bir cümlesini duymak yeterliydi. Ama gün boyu arkadaşlarla da konuştukça, Ak’ın özel bir izleyici kitlesi oluştu. İzmir’e bağlandıklarını duyduğum gibi açtım NTVSpor’u istisnasız olarak. İspanya-Fransa maçını ‘erken final’ olarak nitelemesini dalgaya almış, oyuncu telaffuzlarına dikkat kesilmiştik. Fransa’ya inancı çok desteksiz değilmiş galiba, saygı duyuyoruz. Ama kamera karşısındaki jestleriyle spor ekranlarına yabancı gelen bir adam. Muhtemelen çok uzun ömürlü de olmayacaktır, ama eğer ki olursa yeni bir akım yaratabilir bu ‘CNBC-e terk’ görünümlü Ege bölge temsilcisi. Her seferinde aklıma Cihan Ceylan’ın şu karakterini getiriyor baba.


Adidas Cup’takine benzer not defterleri oluşturabilirim. Takım profilleri bitmediği için sana karşı mahcubum okuyucu, gözlerim yere bakıyor.

P.S.: Sine Büyüka kadar overrated olmak için ne yapmalıyım? Tanrı vergisi bir şey de olabilir gerçi.

Ya da şey olabilir. “Kadın. Top. Basketbol topu. Kadın ve basketbol topu. Basketbol topu ve kadın. Basketbol konuşan kadın. Anlamlandıramıyorum, o zaman bayağı büyük bir güç ile karşı karşıyayım. Basketbol konuşan kadın. Power forvet diyor. Tapmalıyım.”

Bloguna arada sırada uğrar, radyo programını indie modundaysam kaçırmamaya çalışırım. Yanlış anlaşılmasın. Güzel müzik zevki var, playlistlere falan buradan ulaşabilirsiniz.

5 thoughts on “Yine O Adam”

  1. bana spora hakimiyeti bakımında ve genel bakımından sine büyüka, burcu esmersoyu döver gibime geliyor.

    bu arada ilk çeyrekten sonra milli maçı izlemedim döndüm bursa maçına yada var mısın yok musuna baktım o derece bir maçtı.

  2. ya da başka bir deyişle : burcu esmersoy ve sine büyüka'nın ruhu karşı karşıya gelsin, burcu esmersoy'un ruhu sine büyüka'nın ruhunun önünde diz çöker, tövbe diler diyebilir miyiz?

  3. belki diyebiliriz ama konuyu "burcu esmersoy mu, sine büyüka mı" tartışmasına çevirmek çok sağlıklı olmayacaktır.. şu anda benim çevremde de burcu esmersoy "tüm kötülüklerin vücut bulmuş hali" iken, sine büyüka "spor dünyasına inen ve insanlığı kurtaracak mesih" gibiymişçesine bi algı var.. halbuki makas o kadar açık değil.. problemim bununla ama büyük bi problem değil.. geceleri yazınca günlük havasında dolduruyorum burayı..

    o-o-o-o-o oyuncak adam!

  4. seviyoruz seni cem, devam baba, arkadaşa takıldım sadece, neden bahsettiğini çok net anladım ayrıca sine reyis'i hiç sevmiyorum açık ve net. ''al bu da reyting yapar'' hahah.

  5. gelmeyin üstüme ben sarışın pek sevmem zaten :)

    bu arada dün brezilya – abd maçı sonrası ibo ve murat didinle yaptığı program sırasında emin oldum sine büyüka ekrana daha çok yakışıyor.

    şaka bir yana asıl problem burcu esmersoy'un fazlasıyla yapmacık görünmesi sanırım

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *